Bekijk de video 'Fracties'
Nienke Bijsterveld, Bij-de-hand - VONK

Nienke Bijsterveld

Bij-de-hand

Om support en mooie herinneringen van je familie en vrienden te kunnen hebben wanneer jij het nodig hebt, dat is toch ideaal?

Als je niet lekker in je vel zit door opgehoopte gevoelens of je hebt een donkere periode, heb je meestal heel veel aan het support van je familie of vrienden. Maar die zijn niet altijd in de buurt. Hoe mooi zou het zijn om toch de support en mooie herinneringen fysiek te hebben. En om dit om je heen te kunnen slaan wanneer jij hier behoefte aan hebt.

foto Cape

Ik heb de stofkeuzes van de cape bewust gemaakt. Verspilling tegengaan is iets wat ik belangrijk vind.

De vrolijke kleuren van de stof staan voor de positieve steun die ik heb ontvangen. De handen zijn letterlijk de handen van mijn geliefde.

De veren staan voor mijzelf en mijn zelfbeeld.

foto Cape

De grote dikke wortels staan voor de gebeurtenissen uit mijn kindertijd. De pijn die ik hieraan heb overgehouden is niet zichtbaar maar zeker aanwezig. Net als boomwortels onder de grond. De haarwortels staan symbool voor mijn leerweg, die ik gebruik om te groeien.

Ik heb gekozen voor wit vilt als materiaal. Vilt is verbonden wol. De verbintenis die ik voel is de steun die ik van mijn familie leden heb gekregen. En wit omdat ik niet meer met boosheid terugkijk op mijn verleden.

Heden, verleden en toekomst.
Angst, bedroefd en vreugde.

foto Angst Verleden

Angst; Verleden.
Niks kunnen doen tegen het onrecht, omdat dit gebeurde als kind.

foto Bedroefd Heden

Bedroefd; Heden.
Niet meer kwetsbaar hoeven zijn uit gebeurtenissen van verleden.

foto Vreugde Toekomst

Vreugde; Toekomst.
Door liefde kan ik nu steun uit mijzelf halen. En leren van het verleden.

foto angst
foto bedroefdt
foto vreugde