Fracties

Bekijk de video 'Fracties'
Lois Erprath, Alone Together - VONK

Jesse Litjens

Ieders identiteit bestaat uit meerdere delen, fracties. Sommige fracties zijn prominenter aanwezig dan andere. Ik vind het belangrijk om tijdens het leven te kijken naar hoe je in elkaar zit. Om zoveel mogelijk van deze stukken te verzamelen, zodat je het totaal plaatje beter kan begrijpen. Ook al is dit een proces dat misschien nooit helemaal voltooid kan worden.

Met dit project wilde ik eens goed naar mezelf kijken. Dit begon met mijn identiteit, waar bestaat die eigenlijk uit? Ik heb gemerkt dat mijn idee├źn, emoties en bewustzijn nooit constant zijn. Er is altijd beweging, soms is die beweging langzaam, soms is die beweging snel en soms beweegt er veel te veel, veel te snel.

Dit kan ervoor zorgen dat mijn evenwicht verstoord wordt. Ik wilde de verwarring en chaos die er hierdoor kan ontstaan onderzoeken om het beter te kunnen snappen en zo een plek te kunnen geven. Begrijpen wat de onevenwichtigheid is en waar die uit bestaat, is een goede stap naar het herstellen van je balans.

Om dit beter te begrijpen ben ik dit in audiovisuele vorm gaan zetten door middel van animatie. Om te kijken waar mijn gedachtegang uit bestaat en hoe mijn stemming overgaat naar de volgende.

Eerst had ik een stapel tekeningen gemaakt op basis van emoties en ervaringen. Daarna ben ik verschillende emoties, ervaringen en prikkels gaan animeren.

Uiteindelijk ben ik het in een vorm gaan gieten waar ik mijn eigen mentale bewegingen in terug kan vinden. Om beter te kunnen begrijpen wat mij bezielt.

'Wat bezielt mij?' Het proces

Bekijk de video 'Wat bezielt mij?'