Norbert van Vilsteren

Binnen het Sint Lucas ben ik Senior instructeur en altijd opzoek naar mogelijkheden van Mens, Materiaal en Machines. Op privégebied is dit een rode draad in mijn leven, het maken van “mooie” dingen met een verhaal (gevoel en emotie), verder kijken dan de reeds bewandelde paden.

Al een paar jaar heb ik het genoegen om VONK studenten te begeleiden op het gebied van mogelijkheden binnen hun eigen gekozen ontwikkelpunten.

VONK Norbert van Vilsteren

Gericht op techniek en machines die binnen ons handbereik zijn in de MAKERSPACE. Dit doe ik doormiddel van kleine handreikingen in combinatie met coaching en humor. Hierdoor worden ze geprikkeld om zelf op onderzoek uit te gaan en de wereld te ontdekken die nodig is om tot een product (uitkomst) te komen waar ze trots op kunnen zijn. Dit wordt in het begin als spannend ervaren maar gaandeweg zie je de student groeien en bouwen ze zelfvertrouwen op wat ze verder helpt in de toekomst.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden binnen MAKERSPACE

Mijn visie in deze komt vanuit het zoeken naar mogelijkheden. Denkt de student in beperkingen dan is hij/zij degene die zich beperkt. Soms is de oplossing ver weg, soms heel dichtbij, maar de weg naar deze oplossing is bijna altijd anders dan die men zich bedenkt. Dit maakt het zo mooi en geeft ze nieuwe inzichten. Het werkt twee kanten op iedere student laat door “zijn” ook mij dingen zien waar ik van leer. Een proces wat ik omarm en oneindig is.