Lisa Dooijenburg

Het fijne aan VONK is de goede sfeer. Je bent omringd door verschillende type mensen, allemaal met een eigen gedachtegang. Iedereen werkt hard om dat ene persoonlijke doel te bereiken. Dit betekent dat het zowel gezellig als serieus kan zijn. Dat had ik echt nodig.

Ik ben nooit goed geweest in hulp vragen. Ik dacht altijd alles zelf op te kunnen lossen maar bij VONK heb ik geleerd mezelf open te stellen en anderen mijn gedachten en ideeën toe te vertrouwen. Ook heb ik geleerd dat ideeën alleen maar beter kunnen worden door met verschillende mensen te brainstormen.

VONK Lisa Dooijenburg

Bij VONK heb ik naast vakinhoudelijk ook veel op persoonlijk vlak geleerd: ik had een persoonlijk project gemaakt over slaapverlamming en dat was erg moeilijk voor me. Ik had flink wat gesprekjes nodig voordat ik het aandurfde om dit persoonlijke project naar buiten te brengen.

Ik heb me als eerste open durven te stellen bij Jeanny en Selma. Jeanny heeft me echt onder haar vleugels genomen en me hierin geholpen; we zochten een manier om er een mooi project van te maken waarbij ik me toch comfortabel voelde. Ik was van plan mijn project anoniem te maken, maar door de fijne sfeer leerde ik me open te stellen en durfde ik steeds meer te laten zien van mezelf. Het is voor mij meer dan alleen een project geweest. Ik ben in deze korte tijd erg gegroeid. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

In de toekomst zou ik graag wat willen betekenen voor VONK. Ik hoop anderen wat te kunnen leren over wat ik heb geleerd, door bijvoorbeeld over mijn ervaringen te vertellen of mee te begeleiden bij projecten. Ook hoop ik de nieuwe VONK groep op andere manieren te kunnen inspireren.

VONK Project

- More than meets the eye