Harm Hofmans

VONK is de plek waar het onderwijs van de toekomst geprototyped wordt. De persoonlijke leer- en ontwikkel-vragen van studenten staan centraal, de leeromgeving is flexibel en adaptief en de begeleiding persoonlijk. Oftewel, VONK is fire.

Voor MU is VONK een creatieve groep professionals (in wording) die openstaan voor nieuwe ervaringen en andere vormen van onderwijs. Zij zijn pioniers die graag in het alternatieve klaslokaal MU komen en proberen vaak als eerste nieuwe pilots en ideeën uit.

VONK Harm Hofmans

Voor mij persoonlijk is het altijd een verrassing wat deelname aan VONK je oplevert. Voor je het weet wordt je blij gemaakt met een hartstikke origineel geboortecadeautje. (Dank je wel, Floor!)

Ik probeer de nieuwsgierigheid van VONK-studenten te voeden door met ze in gesprek te gaan bij de tentoonstellingen bij MU en hen te verbinden aan de makers uit het netwerk van MU. Zoals bij al onze projecten voor het MBO wil ik hen niet enkel aanspreken op hun ambachtelijke vermogens, maar hen uitdagen om mee te denken en speculeren over mogelijke toekomsten en hun eigen rol daarin.