Lois Erprath, Alone Together - VONK

Lois Erprath

Alone Together

Ik heb voor mijn concept gebruik gemaakt van drie mensen die heel dichtbij mij staan. Mijn oma, mijn vriend August en goede vriendin Sofie. Ieder beleven ze deze tijd van weinig contact op een andere manier. Ik heb dit voor een ieder vertaald naar een ontwerp waarbij zij een stukje gevoel van het gemis van contact bij zich dragen.Op deze manier zijn we toch een beetje bij elkaar. Alone together.

Oma Ina

Mijn oma staat voor de basis. De basis van mijn bestaan, de basis van onze familie. En nu staat zij alleen doordat ze minimaal contact mag hebben. Eenzaamheid. De omhelzing voor oma is gebaseerd op een gelukspoppetje dat ik voor haar gemaakt heb toen zij voor het eerst alleen kwam te staan. De kleur rood heb ik gebruikt omdat oma de rode draad in mijn leven is. De kleur rood blijft ook in details terugkomen in onze levens samen.

August

August staat voor de liefde. Hij zit alleen op een studentenkamer en op letterlijke afstand van mij. Huidhonger. De omhelzing die ik voor August heb gemaakt bestaat uit laagjes. Dit staat voor elkaar blijven ontdekken en nieuwe dingen beleven. Ook staan de beer en geit voor ons centraal. De beer staat voor bescherming en de geit is oprecht.

Sofie

Sofie staat voor vriendschap. Zij is alleen doordat ze een nieuwe start moet maken in een andere stad. Afstand. Bij de omhelzing voor Sofie heb ik gebruik gemaakt van ronde vormen. Deze vormen hebben te maken met de zon en de maan. De zon staat voor licht en warmte en de maan voor creatie. Wij vullen elkaar aan in onze vriendschap.