Jesse Litjens, Fractie - VONK

Jesse Litjens

Fractie

De mens is tijdens het leven bezig met het ontdekken van en het werken aan wie ze nou eigenlijk echt zijn. Wat hun identiteit is.

Maar een identiteit bestaat uit zoveel verschillende factoren dat de vraag: “Wat is mijn identiteit” of “wie ben ik?”, erg lastig is om volledig naar waarheid te beantwoorden.

Voor mij kan identiteit en zelfbeeld soms chaotisch en verwarrend worden. Dit komt misschien wel omdat er zoveel tegenstrijdigheden zijn die met elkaar botsen of in elkaar overgaan.

Zelden ben je honderd procent iets.

Soms stoppen we sommige kanten van onszelf weg of houden ons vast aan een bepaalde “persoonlijkheid”, zodat ons zelfbeeld of hoe andere naar ons kijken simpeler wordt en comfortabeler is. Maar ik denk dat hierdoor meerdere innerlijke conflicten kunnen ontstaan die in sommige gevallen ook kunnen leiden tot emotionele of zelfs psychische problemen.

Voor mijn project heb ik gekozen om eens goed naar mezelf te gaan kijken. Naar mijn emoties, eigenschappen, doelen, ideeën en overtuigingen. Waar besta ik allemaal uit? Wat botst er? Zijn er dingen die ik niet wil accepteren? Zijn er dingen waarvan ik me weerhoud of waartoe ik me forceer?

Ik wil de verwarrende boel van mijn identiteit en gedachtegang onderzoeken om het beter te kunnen begrijpen en een plek te kunnen geven.